Ziek en nog openstaande wettelijke vakantie

 


Bent u momenteel nog ziek en hebt u nog niet al uw vakantiedagen opgenomen?

De wetgeving stelt dat u voor éénzelfde dag, geen twee 'uitkeringen' mag ontvangen. Voor de nog openstaande vakantiedagen heeft u reeds het dubbel vakantiegeld ontvangen, maar het enkel vakantiegeld dient de werkgever nog uit te betalen in december als u tot dan nog ziek bent. Het aantal vakantiedagen dat u nog niet heeft opgenomen, worden van uw ziekte uitkeringen ingehouden.

De ziekenfondsen sturen u daarom tijdig een 'vakantieattest' toe. Dit dient u te laten invullen door de werkgever of uw plaatselijk ABVV kantoor, dienst Werkloosheid (indien u werkloos was op het moment dat u ziek bent geworden) en terug te bezorgen aan uw ziekenfonds.

Breng zeker het vakantieattest tijdig binnen. Als uw ziekenfonds namelijk geen vakantieattest ontvangt, zijn zij volgens de wet verplicht om het maximum aantal dagen in te houden, zijnde 24 dagen.

U kan de Dienst Werkloosheid van ABVV bereiken via 011/22.97.77.


Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!