Heb jij recht op de jobbonus? Check het hier!


Heb jij recht op de jobbonus?

Verdien je minder van € 2.900 bruto? Dan heb je misschien recht op de jobbonus. Dit is een premie van de Vlaamse overheid die jaarlijks wordt uitbetaald. Je moet in Vlaanderen wonen om er recht op te hebben, maar je mag wel in een ander gewest werken. In 2023 werd de jobbonus uitgebreid.

Hoeveel krijg je?

De hoogte van de jobbonus wordt berekend op basis van je inkomen van het vorige kalenderjaar.

Wie in 2022 maximaal 1950 euro bruto verdient, krijgt de maximale jobbonus van 600 euro per jaar. Het bedrag van de jobbonus daalt geleidelijk tot 50 euro bij een bruto maandinkomen van 2699,99 voor de eerste jaarhelft én 2899,99 euro voor de tweede jaarhelft van 2022.

Verdien je € 2.900 of meer? Dan heb je geen recht meer op de jobbonus.

Wat moet je doen?

Je moet je rekeningnummer registreren bij de Vlaamse overheid. Vanaf dan wordt de bonus automatisch uitbetaald. Je zal hiervoor een brief ontvangen of je kan dit nu al via je Burgerprofiel doen. Alle informatie over de aanvraag en een check om te zien of je er recht op hebt, vind je hier terug: Jobbonus | Vlaanderen.be 

Het doel van de jobbonus is om werknemers met een laag inkomen te ondersteunen en zo meer mensen te stimuleren om aan het werk te gaan. Dat is op zich een goede zaak! Toch is het jammer dat deze bonus door de overheid betaald wordt en niet door de werkgevers. De BBTK blijft zich inzetten voor hogere lonen!

Opgelet voor Phishing!

Er worden valse sms’jes verzonden over de jobbonus. Antwoord daar niet op en klik niet op de link. De Vlaamse overheid zal je enkel op papier of via e-box vragen je rekeningnummer te registreren, nooit via sms, Whatsapp of e-mail.

Nuttige links

Digitale hulp nodig om de jobbonus te ontvangen?

Loopbaandienstverlening

Bij vragen mag u ons altijd contacteren op het nummer 011/26.09.00 of via admin.bbtkhasselt@bbtk-abvv.be

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!