PC 339.01 - Eindelijk een syndicale premie!

 

Syndicale premie PC 339.01 

In jouw sector was er tot nu toe geen syndicale premie voorzien. We zijn dan ook erg tevreden dat wij dit als vakbond voor jullie hebben kunnen onderhandelen zodat ook voor werknemers in jouw sector lid worden van onze vakbond voordelig is!

Bedrag

Het bedrag van de syndicale premie ligt op 100 euro per kalenderjaar. Als je in jouw woonmaatschappij al recht hebt op een syndicale premie, en het bedrag van die premie is hoger dan 100 euro, zal je uiteraard dat hoger bedrag behouden.

Wanneer krijg ik deze premie?

De werkgever bezorgt alle rechthebbende werknemers het attest van de syndicale premie van het kalenderjaar 2022 samen met de loonfiche van de maand mei 2023. 

Dit attest bezorgt u aan BBTK. De uitbetaling gebeurt, na ontvangst van het attest, tussen 1 juli en 31 oktober 2023.

Voor wie is deze premie?

Om recht te hebben op de syndicale premie moet je uiteraard lid zijn van BBTK en in orde zijn met je lidmaatschapsbijdragen.

Daarnaast moet je ook minstens één dag effectief tewerkgesteld zijn in de sector in het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de premie uitbetaald wordt. In dit geval gaat het om de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022.

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!