Herinvoering klein verlet voor vaccin Coronavirus


Het recht op klein verlet voor werknemers om zich tegen corona te laten vaccineren wordt heringevoerd voor de periode tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2022.

In de wet van 15 november is het vaccinatieverlof voor de periode van 1 oktober 2022 tot en met 31 december 2022 heringevoerd. Dit houdt in dat je als werknemer opnieuw recht hebt om met behoud van loon afwezig te zijn van het werk om je te laten vaccineren, dit voor de tijd die nodig is.

Als werknemer beschik je eveneens over het recht om een minderjarig kind dat met je samenwoont te begeleiden gedurende de tijd die nodig is om het kind te laten vaccineren, of om een meerderjarige met een handicap of onder voogdij te begeleiden, ongeacht of het om je eigen kind gaat of om iemand over wie je de wettelijke voogdij hebt, en dit gedurende de hiervoor nodige tijd.

Om loongerechtigd te zijn moet je de werkgever vooraf verwittigen, zodra je jouw tijdstip of tijdslot van de vaccinatie kent. De werkgever kan een bewijs hiervan vragen.

vragen? contacteer ons

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!