Sociaal tarief voor de energiefacturen


We merken het allemaal de energiefacturen blijven de hoogte in schieten! De regering heeft als één van de maatregelen het sociaal tarief toegankelijker gemaakt voor meer personen. Maar wat houdt het sociaal tarief nu juist in?

Het sociaal tarief is een sterk verlaagd tarief voor elektriciteit en aardgas, waardoor er een "sociale maximumprijs" is voor de personen en gezinnen. Dit is natuurlijk geen vast tarief maar wel een zeer voordelig tarief tegenover de gewone tarieven. Als u recht heeft op het sociaal tarief bent u een "beschermde klant".

In principe is dit voor iemand in het gezin die een bepaalde uitkering of tegemoetkoming krijgt zoals een leefloon of een tegemoetkoming voor personenen met een handicap. Hier kan u de categorieën terugvinden die recht hebben op het sociaal tarief. Van februari 2021 tem maart 2023 hebben personen met een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen ook recht op het sociaal tarief.

In principe loopt dit voor de bepaalde categorieën automatisch, moest dit toch niet gebeurd zijn, kan u altijd een aanvraag doen via de mutualiteit.

U kan hier ook de bedragen terugvinden die momenteel van toepassing zijn als u onder het sociaal tarief valt.

Twijfelt u dus of u recht heeft op het sociaal tarief, doe navraag bij uw ziekenfonds!

vragen? Contacteer ons!

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!