Ziek voor 1 dag. Wat nu?


Als u ziek bent voor één dag, wordt er gezegd dat u nu geen ziektebriefje meer dient voor te leggen aan de werkgever. Maar deze regeling is echter niet voor iedereen van toepassing. Momenteel is deze regeling enkel van toepassing voor bedrijven met 50 werknemers of meer.

Als u dus werkt in een groot bedrijf, dan kan u dus maximaal driemaal per jaar één dag ziek zijn, zonder een doktersbriefje. Let wel, de werkgever kan nog steeds een controle-arts sturen of vragen om de reden van afwezigheid mee te delen.

Werkt u dus bijvoorbeeld in een klein advocatenkantoor of een zelfstandige kleinhandel, dan dient u nog steeds een ziektebriefje voor één dag af te leveren. Volgend jaar gaat de regering deze maatregelen evalueren. Na een positieve evaluatie kan dit dan ook eventueel gaan gelden in de kleinere bedrijven met minstens 20 werknemers.

vragen? contacteer ons!

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!