Regering keurt mazoutcheque goed

 De federale regering heeft het licht op groen gezet voor de cheque van 200 euro die huishoudens die verwarmen met mazout of propaan krijgen ter compensatie van de hoge energieprijzen. Het is de bedoeling om vanaf eind juni aanvragen te kunnen indienen.
De mazoutcheque is een eenmalige premie van 200 euro die in één keer wordt uitgereikt. Ze geldt voor een of meerdere leveringen van stookolie tussen 15 november 2021 en 15 november 2022.
De FOD Economie werkt momenteel aan een online aanvraagmodule en een toelichting bij de procedure. Wie geen internettoegang heeft, zal de aanvraag ook via een papieren formulier kunnen indienen. 
Je kunt pas een aanvraag indienen zodra de wet over de mazoutcheque in het Staatsblad gepubliceerd is en de online aanvraagmodule beschikbaar is op de website van de FOD Economie. Dat is voorzien voor de zomer van 2022.

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!