8/03 Internationale vrouwendag

        


Maandag 8 maart is het internationale vrouwendag. De vrouwenbeweging roept alle vrouwen in ons land op om die dag te staken om zo de essentiële rol van de vrouwen tijdens de pandemie te benadrukken. Het gaat dan om de volgende syndicale eisen:

-    investeren in openbare diensten;

-    minimumloon van €14;

-    minimumpensioen van €1500 netto na 40 gewerkte jaren;

-    versterken SZ;

-    arbeidsduurvermindering met behoud van loon;

-    seksisme en geweld tegen vrouwen stoppen en abortus uit het strafrecht halen.

Leg op 8 maart om 12:30 het werk aan de kant (*) en maak tijd voor negen getuigenissen van vrouwen uit verschillende sectoren. Délégués uit de schoonmaak, handel, grootkeuken, woonzorgcentra, onderwijs, kinderopvang, bank en verzekering, metaal en transport doen hun verhaal. Daarnaast is er ook een internationale getuigenis en een getuigenis an een studente.

Hoe corona-proof deelnemen?

(*) Militanten die door deelname aan actie loonverlies lijden, ontvangen van hun vakcentrale een stakingsvergoeding. Bezorg de ingevulde actiekaart tegen ten laatste 19 maart '21 aan je centrale. Die maakt het bedrag nadien over op je bankrekening.

Hier kan u eveneens de 8 eisen van het ABVV voor meer gelijkheid terugvinden. 

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!