Wat is een fietsvergoeding en hoeveel bedraagt deze?Een fietsvergoeding is een kilometervergoeding die de werkgever geeft aan zijn personeelsleden die hun woon-werkverplaatsingen geheel of gedeeltelijk met de fiets doen.

De werkgever kan zelf beslissen ze al dan niet toe te kennen en beslist ook zelf over het bedrag. Let op in sommige sectoren is dit wel al wettelijk vastgelegd in een cao, zoals bijvoorbeeld in PC 201.

De fietsvergoeding dient ervoor de kosten van de fietser te dekken, maar moet vooral meer werknemers aanzetten hun fiets te gebruiken.

De kilometervergoeding is vrijgesteld van belasting tot 0,23 euro per afgelegde km voor aanslagjaar 2019. Met andere woorden, zolang het bedrag van de kilometervergoeding niet meer is dan 0,23 euro per afgelegde km voor aanslagjaar 2019 moet hier geen belasting op betaald worden. Als de werkgever een hogere kilometervergoeding toekent, is het restbedrag belastbaar als beroepsinkomsten.

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!