Nieuwe functieclassificatie in PC 330!

Op 11 december 2017 sloten we in het PC 330 een nieuwe loonakkoord voor de toekomst. Nu moeten stap voor stap alle functies in de instellingen gekoppeld worden aan de sectorfuncties.

Er werden voor de sector 218 sectorfuncties opgesteld waar je bedrijfsfunctie aan gekoppeld kan worden en waarbij je zal ingedeeld worden in 1 van de 20 nieuwe IFIC-baremaklassen. Dit is het resultaat van jarenlange syndicale BBTK-strijd! Via een wetenschappelijk systeem zullen de sectorfuncties op een eerlijke manier vergeleken worden met elkaar. Dit systeem is gebaseerd op volgende criteria: kennis en kunde, verantwoordelijkheid, probleemoplossend vermogen, communicatie en leidinggeven en verzwarende omgevingsfactoren.

Let op : Deze functieclassificaties zijn enkel van toepassing op:
  • Algemene en psychiatrische ziekenhuizen
  • Thuisverpleging
  • Wijkgezondheidscentra (NL)
  • Federale Revalidatiecentra
  • Forensisch Psychiatrische Centra
  • Diensten voor het bloed van het Rode Kruis


Wat gebeurt er vandaag in jouw voorziening?
Je werkgever heeft je normaal rond eind januari al een algemene, informatieve communicatie bezorgd over het hele IFIC-proces in jouw voorziening (per brief, op het intranet of via een ander intern communicatiemiddel). Mocht je deze niet hebben ontvangen dan raden wij je aan navraag te doen bij je BBTK-delegee of de personeelsdienst. 


Tussen eind maart en 30 april zal de begeleidingscommissie de koppeling die de werkgever doet tussen de huidige personeelsleden en de nieuwe IFIC-functiebeschrijvingen bespreken.


Tip: zoek vandaag zelf al eens naar de meest passende beschrijving voor jou

Hoe doe je dat? Surf naar
www.if-ic.org. Onderaan links kan je doorklikken naar ‘Ontdek onze functiewijzer’. Vervolgens kom je terecht bij de diverse afdelingen. Je kan per afdeling naar de functiewijzer doorklikken. Klik je op een specifieke functietitel, dan opent deze zich en kan je de functiebeschrijving lezen. Bewaar de functiebeschrijving die volgens jou bij je past.  Je kan dan nagaan of je werkgever je ook aan deze beschrijving koppelt of een andere beschrijving aan je voorstelt (ten laatste 30 april). Indien je werkgever je aan een andere functiebeschrijving koppelt, lees deze dan grondig na en wees kritisch. Klopt de toewijzing van je werkgever? Indien je niet akkoord bent, kan je in beroep gaan. We vertellen je later meer over de mogelijkheden.

Wij houden jullie op de hoogte van verder ontwikkelingen!


Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!