Wijziging van herwaarderingscoëfficiënt SWT en netto referteloon – vanaf 01.01.2018


Het bedrag van de aanvullende vergoeding in het kader van het stelsel werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) en het netto-referteloon is door de Nationale Arbeidsraad op 1 januari 2018 aangepast.

Het inkomen van een persoon in SWT bestaat uit 2 delen:

een RVA-uitkering en een aanvullende vergoeding op de RVA uitkering waarbij er rekening wordt gehouden met het netto referteloon.

De aanvullende vergoeding is minimaal gelijk aan de helft van het verschil tussen het netto referteloon en de werkloosheidsuitkering .

De verhogingen zijn als volgt:

  • 0,36 % voor werknemers die in SWT gegaan zijn voor januari 2017
  • 0,27%  voor werknemers die in SWT gegaan zijn in januari, februari of maart
  • 0,18 %  voor werknemers die in SWT gegaan zijn in april, mei of juni 2017
  • 0,09%  voor werknemers die in SWT gegaan zijn in juli, augustus of september 2017

De aanvullende vergoeding van werknemers met aanvang SWT in november en december 2017 is niet aangepast. Ook het bedrag van de RVA-uitkering is ongewijzigd.

De grens van het bruto maandloon dat in aanmerking wordt genomen voor de vaststelling van het netto referteloon is ook aangepast. Vanaf 1 januari 2018 bedraagt dit plafond 3.953,88 euro in geval van voltijds SWT.

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!