BBTK actie: geen flexi-jobs in onze shops!
 
BBTK organiseerde dinsdag 12-12-2017 een actie tegen flexi-jobs.
 
klik hier om beelden van de actie te bekijken!
 
Bedankt aan alle deelnemers!

FLEXI-CLOWNESKE TOESTANDEN
In de grote show die onze regering wil opvoeren zullen de werknemers,
die al erg flexibel zijn, dat in de toekomst nóg meer moeten worden. Ze zullen ook nog wat slechter bij kas komen te zitten en (op verzoek) opgetrommeld kunnen worden, dat alles voor een armtierig,
onvolwaardig werknemersstatuut. En de vaste werknemers zullen hun hoop op een voltijdse job zien vervliegen. Dat is het systeem dat de regering «flexi-jobs» noemt en wil uitbreiden naar de handelssector.

Hoe dit principe in zijn werk gaat?

Een werknemer (die minstens 4/5de werkt bij 1 of meerdere werkgevers) sluit met een andere werkgever een kaderovereenkomst die minimaal een flexi-loon, een functie en de wijze van oproeping vastlegt. De werkgever is geenszins verplicht om de geldende minima in de sector te volgen noch om een arbeidsduur (zelfs geen minimale) vast te leggen. De flexi-jobbers worden ingeschakeld wanneer men ze nodig heeft (want ze zijn goedkoper en er moeten slechts beperkte RSZ-bijdragen voor worden betaald). Wij weten hoe moeilijk vaste deeltijdse werknemers het in de handel hebben om extra uren te verkrijgen in de winkels. De laatste jaren wordt hun situatie alsmaar erger doordat steeds meer jobstudenten worden ingeschakeld.
Een nieuw aanpasbaar statuut op de arbeidsmarkt zou voor hen een ramp zijn en naar nóg meer onzekerheid voor iedereen leiden.


Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!