Bericht aan gepensioneerde grensarbeidsters actief in Nederland tussen 1960 en 1995


Gelijk pensioen voor gelijk werk = einde aan discriminatie gepensioneerde grensarbeidsters!

Er is een einde gekomen aan een lange juridische strijd rond het in aanmerking nemen van forfaitaire lonen voor de pensioenberekening van grensarbeidsters.

De jaren tewerkstelling als grensarbeider worden voor de berekening van een pensioensupplement als grensarbeider in aanmerking genomen op basis van forfaitaire lonen. Deze waren voor de jaren gelegen vóór 1995 lager voor vrouwen dan voor mannen.

Dit werd aangevochten door Elisabeth Brouwer, die grensarbeidster was in Nederland van 1960 tot 1998. Zij achtte dit onderscheid in strijd met het principe van gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Ze haalde gelijk met steun van het ABVV.

Voor gepensioneerde grensarbeidsters professioneel actief ná 1995 is het grensarbeiderspensioen al gelijkgesteld aan dat van hun mannelijke collega’s.

Indien u zich in deze situatie bevindt raden wij u aan het gratis nummer 1765 te bellen of contact op te nemen met uw plaatselijk pensioenkantoor. Op de website van de federale pensioendienst vindt u nog andere contactmogelijkheden.

klik hier voor het pamflet!

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!