Op dinsdag 14 maart 2017 zet BBTK de vrouwen in de bloemetjes!U wordt in het kader van EQUAL PAY DAY door ons in de bloemetjes gezet!
Kom op dinsdag 14 maart 2017 uw bloemetje afhalen op ons kantoor. (zie openingsuren)
Let op : de voorraad van de bloemen zijn beperkt!

Waarom?

Vrouwen verdienen 20% minder! In ons land verdienen vrouwen 20% minder dan mannen. Zij moeten dus 10 jaar eerder beginnen werken om hetzelfde loon te krijgen. Bovendien is het pensioen van een vrouw 1/4de kleiner dan dat van een man. Een leven lang kijken vrouwen dus aan tegen loondiscriminatie. Zij-kant trekt samen met ABVV en de Europese PES Women ten strijde tegen de ongelijkheid en organiseert daarom op 14 maart 2017 Equal Pay Day.

Waarom 14 maart?

Dit jaar is dat de dag tot wanneer vrouwen moeten werken om evenveel te verdienen als wat mannen vorig jaar verdienden. Of anders gezegd: vrouwen werken maar liefst 73 dagen langer voor hetzelfde loon.

Vrije keuze? Nee!

Vandaag nemen vrouwen nog altijd veel meer dan mannen de zorg voor het gezin op. Als iemand gas terugneemt tijdens de loopbaan, is het vaak de vrouw. Het gevolg? Meer deeltijds werk, minder loon, minder pensioen.
 

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!