Tijdskrediet zonder motief: nu of nooit!

Tijdskrediet zonder motief wordt afgeschaft. Voor wie er nog gebruik van wilt maken, is het nu of nooit.

In de nieuwe cao 103ter, die eind december 2016 werd afgesloten, staan nieuwe regels inzake het stelsel van tijdskrediet. Het stelsel is nu meer afgestemd op de maatschappelijke realiteit. Het tijdskrediet zonder motief wordt wel afgeschaft.

Tijdskrediet zonder motief

Voor wie tijdskrediet zonder motief wil opnemen is het nu of nooit.

Wie zijn krediet van 1 jaar vandaag nog niet (volledig) heeft uitgeput kan de volgende weken nog in het stelsel stappen. Daarna wordt het recht definitief opgeheven, ook voor wie nog in het stelsel zit maar niet het volledige krediet heeft aangevraagd. Verlengingen moeten dus ook in de volgende weken gebeuren.

Indien je je werkgever de komende weken schriftelijk laat weten dat je het restkrediet nog wenst op te nemen, zal dit nog aanvaard worden. Daarna niet meer. Voor welke datum je dit precies moet doen, kunnen we niet zeggen. De nieuwe cao gaat in zodra het Koninklijk Besluit dat de uitkeringen voorziet (KB van 12.12.2001) van kracht wordt. Die precieze datum kennen we niet.

De boodschap is dus: wacht niet langer.

Weet wel dat er:

-      geen uitkeringen worden toegekend voor nieuwe aanvragen en die dagen niet meetellen voor het pensioen;

-      voor verlengingen van tijdskrediet zonder motief met uitkeringen, de uitkeringen enkel behouden worden indien je verlengt in dezelfde vorm.

Voor meer info omtrent andere veranderingen, klik hier.


Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!