Te laat door de boerenprotesten?

 

De protestacties van de boeren zorgen al een paar dagen voor heel wat verkeersellende. Al steunen wij de legitieme eisen van hen, want net zoals de collega's van Delhaize zijn zij het slachtoffer van de graaicultuur van kapitaalkrachtige aandeelhouders van ketens.
Sommige mensen verschijnen hierdoor met vertraging of zelf helemaal niet op het werk.
Hebben ze recht op loon voor de volledige dag?

Principe

Je hebt recht op het volledige loon indien je op het ogenblik dat je vertrekt, geschikt bent op te werken en indien je je normaal naar het werk begevend, met vertraging of niet op de plaats van het werk aankomt. Dit is steeds op voorwaarde dat die vertraging of afwezigheid te wijten is aan een oorzaak die onverwacht en onafhankelijk is van je wil.

Concreet

Als je te laat of niet op je werk aankomt, maar de blokkade was aangekondigd in de media, dan is er geen recht op loon. Je moet je dan voorzien om tijdig op het werk te geraken.

In sommige gevallen geraak je nooit op je bestemming door de ligging van je verblijfplaats of werkplaats. Hier spreken we van overmacht en heb je dus wel recht op loon.

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!