Waarom kiezen voor BBTK Limburg?

  Waarom kies je voor BBTK Limburg?

Onze organisatie staat aan je zijde om je te helpen en te begeleiden, maar we strijden ook elke dag voor een betere, rechtvaardigere en meer solidaire samenleving. Onze vakbond draagt zijn waarden en maatschappelijke projecten hoog in het vaandel. We verdedigen je elke dag, collectief én individueel, zowel in je bedrijf als in de samenleving in het algemeen.
Als lid sta je nooit alleen. Je kan steeds op onze medewerkers rekenen voor juridisch advies, vragen of informatie over je rechten.

 We geven graag nog eens mee waarom je lidmaatschap bij de BBTK zo waardevol is: 

  1. We bestrijden onzekerheid en stress op het werk.
  2.  We zetten ons in voor een veilige werkomgeving.
  3.  Als lid heb je toegang tot persoonlijk juridisch advies en krijg je informatie over je rechten.
  4.  We onderhandelen voor de verhoging van je koopkracht: dankzij syndicale actie is de index die onze lonen op peil houdt er gekomen. We zullen er alles aan doen om dit systeem te beschermen en te behouden zodat jouw koopkracht op peil blijft.
  5.  We verdedigen goede arbeidsvoorwaarden, degelijke lonen en job zekerheid. Elke twee jaar gaan koopkracht en arbeidsvoorwaarden erop vooruit dankzij Interprofessionele akkoorden en sectorale onderhandelingen.
  6. We vertegenwoordigen de werknemers bij onderhandelingen. De BBTK vertegenwoordigt jouw stem op alle niveaus. In de bedrijven zijn het jouw afgevaardigden die bedrijfsakkoorden sluiten en je rechten verdedigen. De BBTK vertegenwoordigt ook de stem van de werknemers en onderhandelt collectieve arbeidsovereenkomsten op sectoraal niveau. Die akkoorden zijn dan van toepassing op iedereen in de sector.
  7. Afhankelijk van de sectoren en/of bedrijven kan je een syndicale premie ontvangen.
  8. Onderhandelen als het kan, actie voeren als het moet. Neem je deel aan een erkende stakingsactie? Dan ontvang je een stakersvergoeding! Zo compenseren we deels je loonverlies die dag.
  9. Ons DNA, dat is solidariteit: we geven altijd voorrang aan solidariteit tussen iedereen.
  10. U kan ook bij ons terecht voor diverse dienstverleningen zoals belastingaangifte, erfenisbelastingen, loopbaanbegeleiding...

Er zijn natuurlijk nog tal van andere redenen. Het is zo dat we het merendeel van onze rechten hebben dankzij syndicale druk en actie. De BBTK is een organisatie die streeft naar meer sociale vooruitgang voor iedereen en zich daarbij baseert op sterke waarden en basisprincipes zoals gelijkheid, respect voor vrouwenrechten, solidariteit, collectieve arbeidsduurvermindering, sociale rechtvaardigheid, kwaliteitsvol werk, betere verdeling van rijkdom, bestrijding van alle vormen van discriminatie en extreemrechtse ideeën, verdediging van openbare diensten en onze dierbare sociale zekerheid

Bij vragen mag u ons altijd contacteren op het nummer 011/26.09.00 of via admin.bbtkhasselt@bbtk-abvv.be

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!