Ziek tijdens je verlof?


Ben je met verlof en word je net dan ziek? Dan krijg je binnenkort de verlofdagen die je wegens ziekte verloren hebt terug.

Het Europees Hof van Justitie oordeelde in 2012 dat een werknemer die tijdens zijn verlof ziek werd, die dagen later kon terugkrijgen.

Belgiƫ had zich nog niet aan die rechtspraak aangepast waardoor die verlofdagen verloren gingen.

Dat is nu aangepast: afgelopen vrijdag heeft de Ministerraad een voorontwerp van wet goedgekeurd waarmee het probleem is opgelost.

Wat betekent dit concreet voor jou?

Je bent met verlof en wordt jammer genoeg net dan ziek? Breng dan onmiddellijk je werkgever op de hoogte en geef hem je verblijfadres als je je niet op je thuisadres bevindt.

Je moet ook een medisch attest voorleggen, zelfs als dit volgens de normale regels niet vereist is.

Ten laatste op het moment dat je je medisch attest voorlegt, moet je je werkgever laten weten dat je gebruik wilt maken van je recht op behoud van je verlofdagen die samenvallen met de dagen van arbeidsongeschiktheid, en dit vanaf het einde van de periode van arbeidsongeschiktheid.

Je hebt recht op gewaarborgd loon voor de dagen van arbeidsongeschiktheid (ziekte) die samenvallen met het verlof.

Momenteel is deze regelgeving nog niet in voege en wordt het verwacht om in te gaan op 1 januari 2023.

vragen? contacteer ons

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!