Nationale staking 9 november 2022


Op 21 september organiseerden we al een geslaagde actie in Brussel. Als de regering het nog niet begrepen heeft, zullen we het hen wel doen snappen: op 9 november organiseert het ABVV een interprofessionele staking.

  1. We verwachten duurzame maatregelen zodat de gezinnen hun energiefactuur kunnen betalen.  Alleen het blokkeren van de energieprijzen zal op middellange termijn een verschil maken.
  2. Dankzij syndicale druk is het ergste vermeden: de automatische indexering van de lonen blijft buiten schot. Maar door de lineaire vrijstelling van 7% voor de werkgevers op de werkgeversbijdragen voor de eerste zes maanden van 2023, komt er een extra miljardendruk op de schouders van de sociale zekerheid! Deze maatregelen gecombineerd met de Tijdelijke Werkloosheid Energie bedreigen onze sociale zekerheid.
  3. Wij eisen vrij loononderhandelingen. De loonnormwet moet dringend aangepast worden in het voordeel van werknemers. Een imperatieve loonmarge van 0,0% is voor ons onaanvaardbaar.

Het begrotingsconclaaf betekende enkele stappen in de goede richting maar het is onvoldoende. Vooral de werkgevers en de rechterzijde worden bediend, de werknemers betalen een hoge prijs.

Praktische modaliteiten:

  • Staking om 9 uur aan het Jessa ziekenhuis waarna wij verder de winkelstraten van Hasselt zullen intrekken
  • Acties aan de bedrijven

Wij roepen iedereen op om aanwezig te zijn bij ons aan het Jessa ziekenhuis of de acties aan de bedrijven.

Het volledige pamflet kan u hier terugvinden.

Vragen? contacteer ons!

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!