Discriminatie van ouders op de werkvloer?Veel jonge ouders hebben al te maken gekregen met discriminatie op de werkvloer. Denk maar aan sollicitatiegesprekken waarbij gepolst wordt naar een kinderwens, arbeidscontracten die tijdens zwangerschappen niet verlengd worden of promoties die aan de neus van vaders en moeders voorbij gaan. Ook het gebruik maken van recht op ouderschapsverlof of borstvoedingspauzes wordt niet altijd geapprecieerd. 

In België beschermt de wet van 10 mei 2007 tegen discriminatie op basis van zwangerschap, bevalling, medisch begeleide voortplanting, moederschap, borstvoeding, vaderschap, meemoederschap of adoptie. 

Indien je denkt slachtoffer te zijn van discriminatie op basis van één van deze kenmerken, kan je terecht bij verschillende instanties: het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en Toezicht op de Sociale Wetten

Uiteraard kan u ook bij ons terecht voor meer informatie. Contacteer ons op het nummer 011 26 09 00 of via admin.hasselt@bbtk-abvv.be


Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!