Calculator pensioenverlies : bereken hier wat je zou verlies van je pensioen!


Pensioenminister Bacquelaine zorgt er opnieuw voor dat je minder pensioen krijgt. De gelijkgestelde periodes worden afgebouwd. Dit is dus een nieuwe besparingsmaatregel waar wij niet mee akkoord gaan.

Wat is een gelijkgestelde periode?

Bijna alle dagen die je niet werkt (door ziekte, onvrijwillige werkloosheid, brugpensioen, tijdkrediet) worden voor de berekening van je pensioen gelijkgesteld met gewerkte dagen. Deze gelijkstelling beschermt tegen armoede op het ogenblik dat je met pensioen gaat.

Wat is de minister van plan?

Hij wil het aantal gelijkgestelde dagen bij een periode van werkloosheid of brugpensioen beperken tot 1 jaar op de volledige loopbaan. Voor de rest van de dagen wil hij een fictief minimumloon nemen voor de berekening van het pensioen.

Wat zijn de gevolgen?

Voor iemand met een gemiddeld loon die op 60-jarige leeftijd op SWT gaat, is dit 78 euro pensioen minder per maand! En onze wettelijke pensioenen zijn al bij de laagste van Europa.

Bereken via onderstaande link hoeveel jij verliest met de nieuwe pensioenmaatregelen.

Ontdek onze andere podcasts

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wordt ook lid van het BBTK

Werk vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Een goede bescherming is dan niet overbodig. En dat is precies wat de BBTK doet: We helpen en verdedigen al onze leden. Vul in en sluit je aan!